Menu
Your Cart

КОЛОБЪР | Спас Мавров

КОЛОБЪР | Спас Мавров
Покупка
Защита на личните данни
Доставка
Безплатна доставка над 100лв.
Връщане
Възможност за връщане 14 дни
КОЛОБЪР | Спас Мавров

Изнесената тук информация е основата на Учението на Тангризма. Като Учение то има своите вътрешни ритуални интерпретации, които религиозната практика е отработвала в съзнанието на българите. От изложените идеи става ясно, че тази практика би трябвало да бъде минимална, принципна и с по-голяма нагласа на душата да следва съзнателно, отколкото да изпълнява поведенчески канонични обреди и внушения. Затова наричаме Тангризма Учение с религиозна практика.

Монотеизмът, като начало на Знанието, в което Божественото Вселенско ниво трябва да бъде интерпретирано до Земното Познание, е процес развиващ духовността като Цялост, като единство между Дух и Материя. Вътре в цикъла на Времето тази цялост се предава чрез колобърството от хилядолетия. Преданието твърди, че е от 12000 години. Календарът на българите го потвърждава.


Учението има своите допълнителни разработки на много от изложените в текста идеи.Тях ще представим в следващите книги.


 Части от книгата:


 ПРАВИЛА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТАНГ-РА


  


Танг-Ра е Висш Всевишен, Единствен, Необясним и Безпределен като Небето, където Той пребъдва.


Амон-Ра е Негов Син. Синът служи на всички, но отговаря само пред Вашата. Танг-Ра има безброй Синове. Шест от тях са братя на Амон. Амон-Ра не е Безпределен. Той е Всевишен и Асиметричен.


Колобърът е Служител и Син на Танг-Ра. Бъди достоен служител и ще станеш Син на Небето. Само служителят на хората може да стане Син на Танг-Ра.


Свещенико на Танг-Ра, бъди справедлив и милостив.


Бъди добър със страдащите и не изпускай от око тези, които от себе си не виждат нито едните, нито другите.


Усъвършенствай се и наставлявай душите.


Пази търсещите и ги поддържай! Създавай, без да притежаваш, сътворявай света около себе си, без да търсиш слава. Управлявай го, без да властваш над него - бъди чист и всеотдаен като лъчите на Слънцето, като Духа на Танг-Ра. Бъди огледало на Неговия Дух, както Луната е отражение на Слънчевите лъчи; както ехото отговаря на викащия в пространството.


Не подминавай викаща душа.


Научи се да разпознаваш молещия се от страдащия, търсещия от нуждаещия се, плачещия от хленчещия, емоционалния от развратения, пристрастения от фанатика.


Нищо да не те обижда. Всички, които са те обидили, по какъвто и да е начин, са обидили себе си! Ти си тяхното отражение. Ти си отражението на света.


Пази се от фанатиците и от развратените.


Помни: и едните, и другите ще те наранят. И едните, и другите ще искат да те направят като себе си - да им приличаш. Но ти си колобър на Танг-Ра, а колобърът отразява, без да приема и показва, без да осъжда. Той осветява душите, без да ги ослепява, без да задължава.


Фанатици и развратени души не приемай за ученици! На тях благодетел не можеш да бъдеш.


Ще постигнеш тези качества, само ако овладееш Четирите СИЛИ на душата. Ако станеш Четвъртичен в единството си и Единен в четирите Сили - ще бъде безсмъртна душата ти и божествен духът ти. Четирите Сили имат братя-близнаци на Земята и те се наричат ДЖИЛОВЕ. Джиловете управляват душите според Сила, която управлява тях.


Четирите Джила на душата са:


  1. Южен Джил, който ще даде сила на словото ти.
  2. Северен Джил, който ще даде чистота на мисълта ти.
  3. Източен Джил, който ще те научи как да служиш на хората.
  4. Западен Джил, който ще провери качеството на делата ти.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност
  • Материал: Твърди корици
Продадени: 27
Прегледи на продукта: 342
17.00лв.
без ДДС: 17.00лв.