Учението на ТАНГ-РА

Спас Мавров – През 2021 започва подборът за преминаване в 6-а коренна раса

spas mavrov prez 2021 zapochva podborat za preminavane v 6 a korenna rasa 2260x800 1
През 2021 започва подборът за преминаване в 6-а коренна раса – интервю на Портал 12 с колобъра Спас Мавров:
 
Здравейте г-н Мавров, в днешния ни разговор с Вас искам да фокусираме вниманието на времето, в което живеем… на особено динамичните процеси, които се случват в обществото – не само в България, но и в глобален аспект, но нека да започнем от един особен акцент в тангризма, че: „Душа – душа не трябва да поробва и  „Дух – дух“ не трябва да подвежда, а в същото време виждаме в медии, общество…. точно обратното. На къде сме се запътили днес?
 
 
Древното духовно учение на българите преди да се приеме християнството като основна държавна, духовна институция наречена днес религия е учение, което преследва само една обща цел, хората да се почувстват братя и презумцията на човека в неговото отношение към другия човек да бъде такава, че да не поробва т.е. да не се отнасяш грубо към човешката душа и в същото време духа в нас да се възвиси до такава степен, че ние да спрем да подвеждаме. Това се отнася например директно контактува с десетата Христова заповед на Исус Христос, който казва „И не пожелавай“ т.е. мисловно ние да не стигнем до нивото да искаме да вършим някаква зли на другия човек. Тази наша духовна култура е фундамента върху който расте християнството. Все още сега за България се говори, изобщо за християнския свят, но за нас българите специално се говори, че християнската религия е дошла 856 г.- ІХ век, такова нещо няма. Християнската религия в днешния вид е една институционална импровизация върху най-духовната част на българското учение – тангризъм, при която братството между хората е тотално. Този кръст, който виждате на мен е български. Сега се нарича малтийски, масонски, как ли не го наричат, а той всъщност е кръст, който нашите тангристи са наричали „Христос“. Дори Апостол Павел в неговата 67 притча  говори за левия и десен кръст, който наричаме „Христос“, той го казва това са негови думи.
Кажете няколко думи за символиката в тази равнораменност?
 
Да. Всъщност този кръст, който и нашият създател на последната българска държава – Аспарух е носил, показва, че равнораменния кръст е свастично совастичен т.е. имаме и свастични и совастични елементи в него на фракталите му, които показват само едно – хармонизация между сувастичните или хилогонетични принципи на Вселената и на  живота във Вселената и Слънцето разбира се нашата звезда и онтогенетични т.е. реализацията във видовете – в животинския, растителния, в кристалния свят на самата планета – материята т.е. той показва една хармония между небе и земя. За това българите наричат своя Бог – Тангра. „Тан“ на български означава Небе, „Ра“ означава енергия, а „г“ означава глаголя – говоря т.е. има слово. И самият Йоан Апостол – Йоан Богослов, казва „В началото бе словото“. Значи то се съдържа в началната структура на филогенетичния принцип на космическия принцип. За това нашата древна религия има тази вътрешна духовна цялост, тя е така добре заложена в генетиката и в мисловното поле на нашия народ, че когато се създава Търновската конституция – единствената конституция в света, в която се казва, че „Всеки роб стъпил на тази земя става свободен“ т.е. тук не може да има роби. И то произхожда от завета на Тангра. Тангра при българите не е това понятие Бог, което ние днес знаем. Тангра е звездата Алциона от съзвездие „Квачката с пиленцата“ или „Плеяди“ както я наричаме днес и която всъщност е централната звезда  на нашата вселена.
 
Многобройните доказателства в различни каменни светилища и обекти, които изобразяват „Квачката с пиленцето“, с „Плеядите“ те са доказателство за това наследство от тази, даже не бих я нарекъл религия от това духовно учение, от тези времена, което можем ли да кажем, че то е посяло един вид пътека за Христовото учение?
 
Разбира се. Това е фундамента на Христовото учение. Ярко доказателство за това е, че тази религия е съществувала по нашите земи, това учение е съществувало по нашата земя е светилището „Перперек“, което не е  „Перперикон“, а „Перперек“, където имаме релеф на богиня Умай, на женския аспект на Тангра. Друго доказателство е това, че в Казанлъшкия край има църкви, намерени са основи на църкви от ІІІ и ІV век. Трети век, 100 години преди да се приеме където и да е официално като религия християнството ние имаме църкви християнски – това означава институция, това означава държавно признание, това означава свещеническа институция, това означава и маса миряни, хора които искат да изповядат това учение. Значи съществувала е .
 
Ако трябва да ви върна по темата за „Перперек“, но все пак „Квачката с пиленцата“ я е има и на скали в родопското село Ситово?
 
Да. Аз знам за това. „Квачката с пиленцата“ , както и още 53 съзвездия, са съзвездия, които българските колобри – астрономи, са познавали много добре. Ние сме единствения народ на Земята, който има изключително точен календар, Юнеско имат същото мнение т.е. това е тяхно мнение. Това е защото ние наблюдаваме 53 съзвездия с всичките им отклонения, с цялото им движение по небесната сфера, ако ние познаваме 53 съзвездия то би трябвало да познаваме и тяхната специфика. Тази култура за познаваме на небето над нас се владее еднакво и от траки и от българи. Това са две етнически структури на един и същи народ, които имат различно предназначение. Преди малко в началото говорихме за онтогенезата и за филогенезата т.е. за космическите принципи и за  земните – материалните принципи. Траките са народ от 64 племена, които трябва да изведат 64-те нуклеотидни структури на нашия организъм в хармония и пълнота. Българите са тези които когато базата на нашата генетика е готова трябва да я накарат и приложат етично в „дао“ хармония, ако мога така да се изразя, да работи с нашите „кумисури“ на нашия мозък. А тази голяма хармония между тези два народа не е случайна и траките познават перфектно също тези съзвездия, но не могат да направят календар, защото те не могат да обединят 64 структури. Не е нужно да бъдат обединявани, тъй като тези 64 структури, работят на духовно ниво напълно самостоятелно. Българите са тези, които обобщават. Когато времето на генетическата памет на нашия народ е изпълнено, Аспарух за това връща българския народ тук на Земята. Той търси Мадарския конник и го намира, далеч преди 680 година. Това е една голяма измислица за нашата история. Аспарух е тук много, много преди това. Не е случаен факта, че тримата братя на Аспарух правят един огромен шлем от държави и от места, където пазят Аспарух докато той стигне до тук. Никак не е случаен факта, че траките, от които цялата римска империя трепери, които тя не може да ги победи изведнъж виждат едни българи пристигат и  дай сега с вас да направим една държава ще я кръстим на ваше име. От къде на къде?
 
Винаги съм си задавал въпросът – по-дълбоката цел в това, което те са правили, в това което са оставили като отпечатъци, включително Мадарския конник, включително всички скални светилища. Те от къде са получили така да се каже, тази „свиша“ задача? Как са я получили, как са я осъзнавали за времето, в което живеят? Това, че имат някакво много по-дълбоко историческо призвание от това, което е повърхността държавност и т.н?
 
Тези дълбоки знания при българи и траки идват от това, че траки и българи като народ, контактуват с йерархиите на тези 64 съзвездия, от които около 28 са кардинални т.е. изключително значими за нашата Слънчева система, не само за нас. Това е космически проблем.
 
Това означава, че те са общували и са имали способността да общуват с тези висши йерархии, а ние толкова години след тях на практика пренасяме едно було, може би малцина сред нас имат умението, дарът да са запазили тази връзка на общуване…
 
Историческият период, в който сега живеем е този, който определените цикли, периоди в които е усвоявана тази информация и прилагана като практика, за да постигне определена цел вече приключва т.е. целта вече е постигната. Ако използваме принципа на образованието можем да кажем, че нашият народ и цялото човечество с него, защото това е ролята на траки и българи, да приобщят в тази космическа вибрация цялото човечество. Така значи цялото човечество е стигнало до това ниво на развитие, нека да го кажем например като дванадесетокласника е. Той вече за какво се подготвя? За най-висшата степен  на своето обучение т.е. да иска да стане студент. Ето ние сега сме на една такава, образно казано, една такава граница. Тези цикли до този момент за практиката за изучаване на материята, която е база за една висша степен на развитие са приключили. От 2002 г.  в тангризма ние я наричаме „Годината на Боратино“, тогава когато в тази прекрасна българска приказка за куклата „Бура“ как става човек дървеното човече „Бура“ има един момент, в който Буратино става човек или Бура става човек, тогава когато излиза от утробата на кита т.е. тогава когато приключи епохата на Риби. Исус Христос даде тази епоха. Той познава прекрасно този филогенетичен принцип как действа в онтогенезата на човешкия род и за това идва на Земята в началото на тази епоха, за да подготви този процес на раждането, а по-точно процеса за приключване на този 12-ти клас както го нарекох образно преди това т.е. на този голям цикъл.
При приключването на всеки цикъл или приключването на един краен клас идват и изпитите. Какви изпити да очакваме?
 
Да. В момента изтече годината на първия голям изпит, можем да го наречем като приемен изпит т.е. изпита, в който цялото човечество беше преценено. 2002 г. – излизане на Буратино от утробата на кита т.е. приключване на подцикъла Риби и влизане в цикъла на Скорпиона. В подцикъла на Скорпиона всичко се подлага на криза, за да се разбере какво е истинското състояние на човешката душевност и човешката мисловност. 2017 г. беше година на тотални изпитания с изключение на 2 месеца, във всеки месец на 17-то число във 2017 г. бяха подлагани определени групи, като казвам групи нямам предвид етноси, нямам предвид народи, а имам предвид 12 цикли от човечеството.  12 групи – циклично бяха подлагани на проверки, за да се разбере за шеста коренна раса, кои от тях могат да преминат и кои от тях не могат да преминат. С 27 декември днешния ден, приключва този процес. Днес е последния ден от 2017 г. , в която циклично се подлагаха хората на изпитание, за да се провери тяхната психика, каква е, на какво ниво е.
…Днес е 27-ми януари….
 
27 декември беше последния ден, 27 – ми януари цикълът вече е нулев т.е. от 27 – ми декември до 27 – ми януари имаме един цял цикъл от 30 дни. При българите няма 28 дни в календара, няма 31 ден има твърдо 30 дни. Ние имаме десет циклов календар – български слънчев календар, който е ориентиран по Слънцето, а не по лунните календари на 12 месеца. Следователно 2017 г. 27 януари днес, процеса напълно приключва. Сега обаче следва една малка пауза, в която се позволя за 4 години на човечеството да се хармонизира, този който все още е на път, както се казва „пътникът да се прибера у дома си“и там в дома да бъде спокоен и да направи каквото трябва и каквото мисли.
Т.е. така както го пише в много пророчества, а и днес доста хора напреднали в духовното, езотериката по чистия начин и дълбокия начин, казват че големите изпитания ще са около 2022 – 2028 г.?
 
Да. В тангризма знаем, че след 4 години почивка т.е. 4 години всички души, които са устремени духовно, които могат да направят в себе си, тази велика трансформация и преобръщение на душата си, да обърнат очи към духовния проблем, не към материалния, да имат време за това. Плюс това в тези 4 години се работят 4-те космически етера, приоритетно върху четирите сили, които ние наричаме например огън, въздух, земя и вода. Това са субстанции на нашия организъм те не са измислени ей така, това не е религия, това не е нещо древно. Това е много добре преценено, сега за тези 4 години приоритетно хората на огнената система, на водната система, на земната система и на въздушната система ще имат време да се хармонизират. И 2021 г. започва всичко това, което се случи 2017 г. с огромна сила т.е. вече връщане няма. Вече може да кажем, че човека който е искал да излезе от вратата и 2017 г. я е отворил вече е прекрачил прага и 2021 г. ще се намира в друга стая, в друго помещение.
Тези четири години са един такъв преходен период за тези, които вече са започнали промяната или са един последен шанс за онези, които все още не са я започнали?
 
Шансът е за всички. Някои хора могат да направят бавни постъпателни преобръщения в себе си, за да стигнат нужното ниво, някои хора могат да направят това в критична ситуация за един ден, но по-хубаво е да се изпълни бавно. По- внимателно, по-спокойно, защото понякога в стресова ситуация душата не може. За това в християнството съществува един проблем за преобръщението, който се случва за секунди, за момент. Значи всички хора имат този равен шанс. През 2021 г. всичко това ще се повтори, вратата ще се затвори за човечеството и от тук нататък ще започне само периода на подготовка на всички годни да заминат в шеста коренна раса да се прераждат, а всички други ще бъдат спрени.
В началото на разговора казахте, че доста време преди християнството, тангризмът дава акцента върху братството между хората, по същия начин както това духовно разбиране за живота и за това как човек трябва да върви напред към Бога. Тангризмът прави една пътека към християнството. По същия начин ли можем да тълкуваме, че учението на Учителя – Петър Дънов, пося пак тук в България едни ценности и разбирания така дълбоко духовни, които след време ще доведат до нещо ново, изцяло коренно ново?
 
Да. Определено може да се каже, че това което тангризма е завещал като отношение между хората за всеобщото им братство и начина по който да се отнасят помежду си беше изведено като една доктрина, като едно учение, като едно следващо стъпало в духовното развитие на хората от Христос. След Христос за нашата земя, за българския народ, което обаче е и изключително важно да се подчертае за нашия народ, но и за цялото човечество чрез нашия народ един от учителите, който дойде е Петър Дънов. Учителят Дънов е едно ново стъпало, едно продължение на християнската идея за братството, но той внесе още нещо, което в развитието на християнството до негово време го няма. Това е практиката. Практиката на Учителя Дънов започва с едно нещо, което правят и тангристите, по-късно са го правили богомилите, сега след тях ги прави и той. Това е посрещане на Слънцето. Аз искам да кажа на всички, които искат да направят по-бързо, по- ускорено свое духовно и цялостно развитие всяка сутрин да посрещат Слънцето, защото въпроса не е религиозен, въпросът не е мистичен, въпросът е много реален. Всяка сутрин над хоризонта, когато започне да се покаже от микроскопичното просветване на Слънцето, първите 16 секунди, нашият организъм възприема принципите на филогинетичното ръководство на жизнения център на нашето Слънце. Следователно всяка сутрин ние получаваме огромно количество енергия, което зарежда нашия организъм за живот през деня. За това българския Кан в тангризма и приближените боили и багаини, са посрещали Слънцето винаги. Учителят Петър Дънов го превърна в системна практика и с това всъщност, той постигна своята цел, тъй като неговата основна цел по мое мнение е тази – той да подсигури в генетиката на българо – тракийската структура на нашия народ, такава генетическа вече на друго ниво енергийна промяна, която да обезпечи 300 000 души, без които генетиката на цялото човечество не може да навлезе и да получи шанса да влезе в 6-та корена раса. Това е огромното постижение на Петър Дънов. Като учител, той успя да създаде след себе си група, която нарасна до там, че посрещането на Слънцето вече влезе в генетиката на българския народ след като беше унищожено в тези хиляди години, отново и постоянно, чрез него тя се разшири. В практиката обаче има още един момента, който ми се иска да не пропуснем, тъй като практиката е лична – първо ние трябва да запомним едно много важно нещо – траки и българи са вегетарианци. Те ядат месо само по време на война, тогава когато условия за живот няма. Освен това обаче, хората които искат да напреднат духовно трябва да спрат да ядат домати, чесън и лук активно. Учителят Дънов предупреждава, чесън и лук да се ядат само при грипни епидемии като лекарство. Кой от нас взема антибиотици всеки ден? Кой от нас всеки ден яде по една шепа лекарства така профилактично? Значи той подчертава значението на чесъна и на лука, като лечебно средство, а не като всекидневна употреба. Доматите са много вреден плод, най-вредният плод на тази Земя, който може човек да консумира без да е пряко отровен е домата, защото той разбива стиковането на енергетиката на нашите жизнени системи – чернодробна, сърдечна, каквато искате. Тези 14 меридиана, които има в нашия организъм се стиковат на енергиен път, за да се получи една цялостна и хубава аура. Доматите разбиват това. Вместо да се ядат домати, чесън и лук всеки ден трябва да се изяжда по една лъжичка хрян и болести от типа на грипни епидемии, на вируси, няма да има. След като се гледа Слънцето и се получи жизнената енергия от него, след като ние поддържаме на физическо ниво без домати, чесън и лук с изключение на болестни епидемии чесъна и лука, тогава можем вече да разчитаме за един както каза Исус : „Ново вино в стари мяхове не се налива“ т.е. нова епоха в стар организъм. В старата епоха може да е било до някъде нужно тези храни да се ядат, сега вече те не са нужни.
Някои хора биха Ви опонирали, че човек, който е тръгнал така по по-сериозния път за духовно развитие би имал едва ли не алхимични способности и да трансформира всяко нещо, което е примерно дори картофите, за които пък знаем от някои езотерици казват, че също трябва да се избягват тъй като прекалено приземявали човек.
 
В това има истина, до толкова до колкото ГМО храните пречат. Картофите и царевицата са ГМО храна, но тя е храна приета в ранната цикличност на тази епоха, когато нашата генетическа система все още  може да понесе тези промени. Разбира се, не трябва да се прекалява. Както се казва по един домат на месец или на седмица, най-много, може да се изяде да се стимулира имунната система и малко да се разбърка аурата. Определени хора могат, но когато говорим или поне сега аз имам това предвид аз не говоря за тези хора, които вече знаят как да се хранят, които знаят как да неутрализират. Аз написах една книга „Алхимията като наука“, защото това е българска наука. Всеки колобър, който е минал първа степен на посвещение брилянтно знае как може да приема каквато и да е храна и след това бързо да я неутрализира чрез друга храна. Но кой от нашия народ знае например когато изяде един домат трябва веднага да сдъвче едно парченце хрян? Никой не го прави. Кой от нас знае, че вместо да изяде чесъна и лука по-добре сутрин да изяде една лъжичка хрян и вечер една лъжичка хрян и няма лекарства?  Не са нужни лекарства, защото няма да има грипове, няма да има епидемии.
След като отворихме темата за храните в крайна сметка свързани с тялото, в което пребивава нашата душа, кажете по какъв начин хората в новото време да се предпазят не само на хранително ниво от вредните неща, но и на енергетично ниво – най-вече от страна на енергетиките които не са полезни и идват от други хора?
От заобикалящата среда, колкото може по-малко трябва човек да носи близо до тялото си GSM, който вече всички носим за съжаление, но е така. Компютърът и телевизора също имат, радио излъчванията изобщо имат не добро влияние върху човешкия организъм.
Аз имах предвид по-скоро излъчванията на другите хора…
 
Да. На друго ниво, пак отвън – са хората около нас, с които контактуваме. Хората, с които контактуваме ние не можем да се пазим от тяхната енергия, няма как да се пазим. Всъщност с изключение на един вариант – да възвисяваме и издигаме своята енергия до такова ниво, че чуждата намеса да не може да окаже критичен удар, да не направи критични промени в нас.
Едно нещо, което е често е тема в  разговори, дори спорове между хората, които се занимават в сферата на търсения в духовното – дали човек трябва да се изолира т.е. да се отдалечи от влиянието на хората и  техните вредни хрекреенци ? Или напротив не трябва да бяга от тази вредна среда, но да се адаптира и да си взема уроците и поуките от нея?
 
Бих казал, че трябва смислено да се работи, но предимно човек трябва да се дистанцира от тези хора и изобщо от тези влияния, които усеща, че на него не му действат добре. Въпреки, че този проблем е доста сложен и труден за обяснение, защото ако приемем, че един човек е с много тъмна енергия в себе си, на него ще му е приятно да говори с друг с тъмна енергия, а не със светла. На него също светлата енергия ще му действа зле. Тази дисхармония е всъщност показател, че този човек не е от вашата група, не е от системата която нашата аура притежава. Следователно с този човек трябва да се опитаме да намалим връзките, контактите. От друга страна ние не можем да избягаме от средата на една епоха. Сега да се спаси човек е много трудно, даже бих казал невъзможно, защото енергетиката и биополето на цялата Земя се променя. Геомагнитната пулса на нашата планета се променя драстично. Тя ще се променя, в 21 – ва година ще започне една много драстична промяна, но въпросът какъв е – въпросът е, че ние по малко трябва да свикваме с тези новости, за да можем да се адаптираме, все пак трябва да бъдем живи преди всичко. Но трябва да избягваме всичко онова, което е крайно – например – бих препоръчал на младите хора, които ходят на дискотеки, ако могат да намалят, защото ниските тъмни удари, които чак нашия корем усеща вибрациите на тежките тонове съсипват стомаха и цялата полова система на човека.
Говорите за ниските честоти и за басовете, така ли?
 
Да. Ниските честоти, басовете, които бият ниско. Ето от това може да се предпазим. Друго, от което можем да се предпазим е да пребиваваме на места, където всичко е дисхармонично за нас, то може да е чудесно за други, но за нас не е.
Днес между другото е годишнина от рождението на Моцарт. Често си мисля докато пътувам как по всички радиостанции звучи една изключително дисхармонична музика, какво влияние има това?
 
Моцарт е един от гениите на човечеството, който пряко сваля музика от Космоса. Той е велик посветен като Бетовен, като Йоан Кукузел – тук на нашите територии и т.н. , който чрез музикалните вибрации на Вселената се опитва да вкара вибрациите на филогенезата на цялата Вселена, така че да преминат през онтогенетичната структура на човека и да я променят до колкото могат. Да ние днес слушаме безразборно онова, което ни се поднася по решението на някой, който може да е добронамерен и да не знае. За съжаление и тук човек трябва сам да реши проблема, трябва да знае онази музика, която е принадлежна на неговата вибрация, защото човек харесва тази музика, която я носи. Първо по генетичен път чрез битието на своя народ, от етноса от който произлиза и второ – по културни вътрешни критерии, защото нашият народ например не може да направи човека българин не може да го направи приложим да кажем към симфоничната музика. Фолклорът е друго нещо. Обаче трябва да запомним, че изключително лечебните вибрации на нашата музика – народна музика трябва да се слушат всеки ден, а те май звучат най-малко. От друга страна бихме могли да слушаме един Моцарт, бихме могли да слушаме един Бетовен. Тук ще вметна нещо, в девета симфония на Бетовен има четири тона – Та, та, та, тъм…всичките ги знаят и никой не знае, че това са тоновете на съдбата за раждане на нова душа. Там Бетовен дава четирите символа на четирите космически етера в чисто музикалната им структура, когато се оширява плода в утробата на една жена. Когато тези тонове прозвучат в душата на човек без слух, но прозвучават в душата – тя разбира, че трябва да си тръгне и си заминава, независимо от това човек къде се намира. За това тези четири тона поднесени по рождество карат бебенцето да тръгне да се ражда, независимо от това дали майка му е готова и къде се намира, но тези четири тона произнесени по един дисхармоничен начин или по-точно по друг начин карат душата да си тръгне независимо от това човека къде е, на колко години е и какво се случва с него.
Уникална е темата за музиката. На мен в момента ми се раждат безброй въпроси, свързани с музиката. Например преди няколко месеца сънувах един сън, в който бях в Магелановия облак и слушах някаква уникална космическа музика и през цялото време в мен седеше усещането, че просто такава музика никога не може да има на Земята, защото на Земята няма условия…
 
Тази музика стига и до Земята. Тази музика е край нас, сега е и тук, но радио фона, който създаваме я унищожава. Тази музика, всъщност радио фона, който се създава чрез всички радиосистеми на Земята, плътно унищожава или по-скоро намалява, спират влиянието на тази космическа музика, хармония, музикална звукова хармония, вибрация на планетата и хората все по-малко я възприемат.
Когато казахте за българската фолклорна музика, аз и в моето обкръжение последните месеци, все пак да споделя и пред зрителите слушаме една много интересна група, която е една иранка, която обаче включва мотива от българския фолклор и миналата година имаше концерт – един малък скромен концерт в София и излезе на сцената облечена с българска носия и български шевици…
 
Да. Българските шевици са космически символи. В книгата си „Българските вълшебни сакрални приказки“ аз писах по този въпрос, специално в разработката на „Снежанка и седемте джуджета“. Българската вибрация на нашата музика е като музиката на Моцарт и на Бетовен, но на фолклорно ниво тя е космическа, с изключение на ръченицата, която е директно „полов танц“ за съединяване на биополетата на двамата – на мъж и на жена, защото би трябвало да се играе от мъж и жена и тази хармония се получава. Това е единствения онтогенетичен танц на българите. Всичко друго е Космос.
И не случайно е и в Космос наша песен.
 
Да. Предполагам, че за това Хокинг реши, че наистина трябва да отидем, да се върнем там от където сме дошли и да кажем на Космоса, че вече сме готови.
В края на нашия разговор споделете, какво в развитието с книгите, по които работите в момента и какво зрителите могат да очакват?
 
 Аз завършвам редакцията на книгата на един мой приятел от Велико Търново – Орлин Чуховски, който написа една уникална книга, нарича се „То“. Онова първичното, от което всичко е произлязло и представлява една невероятна аналогия между всички науки, изкуства, култура, езици и т.н на планетата. И тя е 1500 – 1600 страници, тя не е малка книга. Сега се надявам, че след като я видя реализирана, защото съм си взел такова решение да я реализирам, тази книга тъй като Чуховски почина преди 10 години, след това започва да работя върху един мои проект. Нарича се „Богомилите“. Онова, което тангризма знае за богомилите, онова което богомилите представляват като фундамент от християнството към съвременното  християнство.
Ако може да открехнете една вратичка поне? Свързано ли е – акцента с тази книга, че има една нишка през всичките тези години е свързваща?
 
Цялото човечество винаги е било спохождано от хора, които са се прераждали тук не за да изживеят един живот, а за да свършат работа в него. И то в полза на човечеството, на своя род, на народ и на цялото човечество. Тази бяла нишка върви във всички духовни учения на Земята, за това на мен ми е малко тъжно, че в крайната епоха на пета коренна раса, последните духовни учения станаха религии, което ги рамкира – вкара ги в една вътрешна динамика. В нея също може да се расте, но то е като рамка, то е като система, която те е хванала здраво и не ти позволява. За това в тези три религии, визирам – християнство, юдеизъм и мюсюлманство, за това най-много се разви фанатизма. Той е уникален там, без да казвам къде е повече, къде е по-малко. Просто в тези три, защото те станаха религии, докато преди това има духовни учения.
И на финала наистина – новата шеста раса, какво ще тече там след като така всички чувстваме, че няма да има религии?
 
Сега в този етап, успоредно с това, което говорихме преди се прави още нещо – набелязват се личности, които могат да преминат, двойки – обезателно мъж и жена, най-често и почти задължително е да са съпрузи, които също могат да преминат  и онези малки групи от хора, с определено духовно развитие и желание да се развиват още, които ще поставят новата база на шеста коренна раса и тя ще бъде база на Любовта. Ние сега не сме в – Исус Христос постави фундамента на Любовта като отношение между хората, което е най- нисшата степен, но ние едва в шеста коренна раса ще започнем да го реализираме като принцип на цялата раса. На всички оцелели хора, без етнос, пол, образование и т.н, религия.
Благодаря Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *